Drupal 8 wordt half september verwacht
Gepost op 9 augustus 2015

De eerste stable Drupal 8 release wordt medio september 2015 verwacht. Binnen de Drupal community wordt er hard aan gewerkt om de laatste critical issues weg te werken

Tijdens de ontwikkelings-cyclus van de komende Drupal versie hebben al veel geruchten de ronde gedaan over het moment waarop deze het licht zou gaan zien. Optimistische stemmen noemden ooit medio 2014 terwijl de meest negatieve speculaties zelfs spraken over de 2e helft van 2017. Zover lijkt het uiteindelijk niet te komen; zoals het er nu uit ziet verschijnt Drupal 8 nog voor het laatste kwartaal van dit jaar.

De vorige Drupal versie, Drupal 7, verscheen in februari 2011. De ruim viereneenhalf jaar tussen Drupal 7 en 8 is een record voor Drupal.

Drupal 8 timeline

Update 1 oktober 2015: inmiddels is de releasedatum van half september te optimistisch gebleken. De releasedatum voor de eerste Release Candidate is trouwens inmiddels wel vastgelegd, namelijk op 7 oktober. Het ligt in de verwachting dat de eerste definitieve versie van Drupal 8 (versie 8.0.0) dan ook medio november zal verschijnen.