Dries Buytaert over Drupal 8: meer dan 200 nieuwe mogelijkheden
Gepost op 14 augustus 2015

In een interview op dutchitchannel.nl roemt Dries Buytaert, Drupals founding father en oprichter van Acquia, de mogelijkheden die Drupal 8 gaat bieden voor het bedrijfsleven.

Hij gelooft dat Drupal 8 een "belangrijke stap vooruit is bij het leveren van digitale ervaringen die de markt de aankomende 10 jaar zal zien". Onder andere de volgende punten noemt en roemt hij als enkele van de 200 nieuwe mogelijkheden die Drupal 8 het bedrijfsleven de komende jaren te bieden zal gaan hebben:

 • Herontwikkelde autorisatie ervaring Drupal 8 biedt een nieuwe content autorisatie ervaring, ontworpen om auteurs te ondersteunen bij het snel en gemakkelijk creëren van content.
   
 • Mobile-first De complete Drupal 8 user interface is responsive gemaakt, wat auteurs van content in staat stelt om content te publiceren op welk apparaat dan ook. Nieuwe preview mogelijkheden bieden de kans de content vooraf te bekijken op de manier waarop het op een mobiel apparaat verschijnt voordat het gepubliceerd wordt.
   
 • Content als service Drupal 8 biedt een open API benadering voor het leveren van content, waardoor content overal beschikbaar wordt, inclusief websites, mobiele apparaten, native applicaties, digitale schermen en het internet-of-things.
   
 • Vereenvoudigde implementatie Drupal 8 bevat veel van de meest gebruikte modules uit vorige Drupal versies en vat deze samen in de kern, waardoor de tijd tot op de website versneld wordt voor site bouwers.
   
 • Meertalige ondersteuning Drupal 8 downloadt automatisch vertalingen in meer dan 100 talen, en biedt verbeterde ondersteuning voor het beheren van internationale sites.
   
 • Productiviteit van developers Drupal 8 biedt uitgebreide verbeteringen voor developers, waaronder RESTful API’s, ondersteuning voor object-georiënteerde ontwikkeling, vereenvoudigde configuratiemanagement, verbeterede unit testing ondersteuning en nog veel meer.
   
 • Verbeterde prestaties Drupal 8 levert geavanceerde cashing, waardoor alle pagina’s sneller gemaakt kunnen worden voor anonieme en geverifieerde gebruikers.